100 órás tőzsdei szakvizsga felkészítő

A Közép-európai Brókerképző Alapítvány 2014. szeptember 6-tól ismét meghirdeti tőzsdei és értékpapír-piaci ismereteket nyújtó tanfolyamát,melyre modulonként is lehet jelentkezni.

1. Modul: Értékpapírjog

 Szükséges előképzettség:  minimum érettségi

 Jelentkezési határidő az Értékpapírjog modulra :  2014. szeptember 1.

A tanfolyam célja: a résztvevőket megismertetni a legfontosabb értékpapír-piaci fogalmakkal, a jogszabályi háttérrel, a BÉT szabályzataival és működésével, a különböző befektetési lehetőségekkel, formákkal és ezek alapvető összefüggéseivel. A tanfolyamot mindazoknak javasoljuk, akik ezen a területen szeretnének dolgozni, illetve alaposabb, elméletileg is megalapozott ismereteket kívánnak szerezni az értékpapír-piac működéséről.

A tanfolyam tematikája tartalmazza a Tőzsdei szakvizsgán megkövetelt ismereteket: az értékpapír-piac jogszabályi hátterét, a BÉT és a KELER szabályzatait, a terület legfontosabb közgazdasági összefüggéseit és makrogazdasági kapcsolódásait, értékpapírszámtani és befektetési ismereteket.

Ajánló lap letöltése

 MODULOK 

 • 1. Modul - Értékpapírjog (6x4 óra): A foglalkozásokon a résztvevők megismerkednek a tőkepiac polgári jogi háttérszabályozásával, az értékpapírokra vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel, valamint a tőkepiacra vonatkozó legfontosabb magatartási szabályokkal: a Felügyelet hatáskörével, a befektetési és árutőzsdei szolgáltatásokkal és szolgáltatókkal, a befolyásszerzéssel és az értékpapírok forgalomba hozatalával.
 • 2. modul - Közgazdaságtan (6x4 óra): A résztvevők alapos ismereteket szerezhetnek a közgazdasági alapfogalmakról, a gazdaság szereplőiről, a gazdaságpolitika hatásairól a pénzügyi piacokra, azok felépítéséről és funkcióiról valamint a nyilvános értékpapírok forgalmazásáról
 • 3. modul - Értékpapírszámtan (8x4 óra): A hallgatók megismerkednek a kamat- és hozamszámítással, a kötvényfajtákkal, azok árazási formáival, a kötvények kockázatának mérésére kialakított módszerekkel. Foglalkoznak a részvények elméleti árfolyamának meghatározásával, a portfoliók hozamának és szórásának kiszámításával, a CAPM - modellel. Részletesen áttekintik a határidős és az opciós ügyletek sajátosságait, azok árazását, illetve a bel?lük létrehozott összetett pozíciók értékének alakulását.
 • 4. Modul - BÉT és KELER szabályzatok ( 2x4, 2x6 óra) 
  BÉT és KELER szabályzatok
 • +1 Modul - Határidős piacok (1x6, 2x4 óra): A foglalkozásokon részletes ismereteket szereznek a résztvevők a határidős árfolyamokról, a határidős ügyletekről és stratégiákról
 • Konzultáció - A Közép-európai Brókerképzõ Alapítvány a Tőzsdei Szakvizsgát megelőzően Értékpapírszámtan és Közgazdaságtan modulból vizsgafelkészítő konzultációt hirdet. A konzultációk időpontja: 2014.            között (Értékpapírszámtan),   2014.                    között (Közgazdaságtan)
  Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy mivel konzultációról van szó, a résztvevõknél feltételezzük a vizsgaanyag teljes ismeretét. A konzultációra a jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadjuk el, maximum 10 fõig. 

  A konzultáció díja/modul: 7.000-Ft + áfa (8.890.-Ft)
  Jelentkezési határidõ: 2014. szeptember

  A jelentkezési lapok beérkezése után értesítést küldünk a jelentkezés elfogadásáról, és a konzultáció helyszínérõl. Amennyiben jelentkezik, és mégsem tud részt venni, lemondást csak írásban, a kezdés elõtt 1 héttel áll módunkban elfogadni. Ezt követő visszalépés esetén a részvételi díj számlázásra kerül.
  Jelentkezési lap letöltése

 

 A tanfolyam díja  – a Határidős piacok modul nélkül:

250.000 Ft + áfa (engedményes ár csak a 4 alapmodul egyösszegű befizetése esetén, a tanfolyam kezdéséig fizetve)

Képesítés:

Tőzsdei Szakvizsgát lehet tenni (Tőzsdei Szakvizsga Bizonyítványt kapnak, ha sikeresen levizsgáznak a négy alapmodulból)

Határidős piac vizsgát lehet tenni (Határidős piaci vizsga igazolást kapnak, akik a vizsgán megfelelt minősítést érnek el)