100 órás tőzsdei szakvizsga felkészítő

A Közép-európai Brókerképző Alapítvány 2015. szeptember 12-től ismét elindítja a tőzsdei és értékpapír-piaci ismereteket nyújtó tanfolyamát,melyre modulonként is lehet jelentkezni. Jelentkezési határidő a négy modulra, egyösszegű, kedvezményes tandíj befizetés esetén: 2015. szeptember 4.

A "Tőkepiaci jogi-szabályozási környezete" modul 2015. szeptember 12-én indul.  

A tanfolyam célja: a résztvevőket megismertetni a legfontosabb értékpapír-piaci fogalmakkal, a jogszabályi háttérrel, a BÉT szabályzataival és működésével, a különböző befektetési lehetőségekkel, formákkal és ezek alapvető összefüggéseivel. A tanfolyamot mindazoknak javasoljuk, akik ezen a területen szeretnének dolgozni, illetve alaposabb, elméletileg is megalapozott ismereteket kívánnak szerezni az értékpapír-piac működéséről.

A tanfolyam tematikája tartalmazza a Tőzsdei szakvizsgán megkövetelt ismereteket: az értékpapír-piac jogszabályi hátterét, a BÉT és a KELER szabályzatait, a terület legfontosabb közgazdasági összefüggéseit és makrogazdasági kapcsolódásait, értékpapírszámtani és befektetési ismereteket.

 

Az alábbi képre kattintva megtalálja 2015/16-os program tájékoztató füzetét pdf formátumban!

 

 MODULOK 

 • 1. Modul - Értékpapírjog (6x4 óra): A foglalkozásokon a résztvevők megismerkednek a tőkepiac polgári jogi háttérszabályozásával, az értékpapírokra vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel, valamint a tőkepiacra vonatkozó legfontosabb magatartási szabályokkal: a Felügyelet hatáskörével, a befektetési és árutőzsdei szolgáltatásokkal és szolgáltatókkal, a befolyásszerzéssel és az értékpapírok forgalomba hozatalával.
 • 2. modul - Közgazdaságtan (6x4 óra): A résztvevők alapos ismereteket szerezhetnek a közgazdasági alapfogalmakról, a gazdaság szereplőiről, a gazdaságpolitika hatásairól a pénzügyi piacokra, azok felépítéséről és funkcióiról valamint a nyilvános értékpapírok forgalmazásáról
 • 3. modul - Értékpapírszámtan (8x4 óra): A hallgatók megismerkednek a kamat- és hozamszámítással, a kötvényfajtákkal, azok árazási formáival, a kötvények kockázatának mérésére kialakított módszerekkel. Foglalkoznak a részvények elméleti árfolyamának meghatározásával, a portfoliók hozamának és szórásának kiszámításával, a CAPM - modellel. Részletesen áttekintik a határidős és az opciós ügyletek sajátosságait, azok árazását, illetve a bel?lük létrehozott összetett pozíciók értékének alakulását.
 • 4. Modul - BÉT és KELER szabályzatok ( 2x4, 2x6 óra) 
  BÉT és KELER szabályzatok
 • +1 Modul - Határidős piacok (1x6, 2x4 óra): A foglalkozásokon részletes ismereteket szereznek a résztvevők a határidős árfolyamokról, a határidős ügyletekről és stratégiákról
 • Konzultáció - A Közép-európai Brókerképzõ Alapítvány a Tőzsdei Szakvizsgát megelőzően Értékpapírszámtan és Közgazdaságtan modulból vizsgafelkészítő konzultációt hirdet. A konzultációk időpontja: 2015.            között (Értékpapírszámtan),   2015.                    között (Közgazdaságtan)
 • Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy mivel konzultációról van szó, a résztvevõknél feltételezzük a vizsgaanyag teljes ismeretét. A konzultációra a jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadjuk el, maximum 10 fõig. 

  A konzultáció díja/modul: 7.000-Ft + áfa (8.890.-Ft)
  Jelentkezési határidõ: 2015. szeptember 22. 

  A jelentkezési lapok beérkezése után értesítést küldünk a jelentkezés elfogadásáról, és a konzultáció helyszínérõl. Amennyiben jelentkezik, és mégsem tud részt venni, lemondást csak írásban, a kezdés elõtt 1 héttel áll módunkban elfogadni. Ezt követő visszalépés esetén a részvételi díj számlázásra kerül.
  Jelentkezési lap letöltése

 

 A tanfolyam díja  – a Határidős piacok modul nélkül:

250.000 Ft + áfa (engedményes ár csak a 4 alapmodul egyösszegű befizetése esetén, a tanfolyam kezdéséig fizetve)

 

Tandíjkedvezmények új hallgatóink részére:

1) 75 000 Ft
kedvezménnyel vehet részt a képzésen az a hallgató, aki Tőzsdei Szakvizsga Felkészítőn részt vett hallgató* ajánlásával iratkozik be a tanfolyamra 2015. szeptember 4-ig és befizeti a teljes tandíjat (4 modul)
Kedvezményes tandíj: 299 650 Ft
 
2) 57 150 Ft
kedvezménnyel vehet részt a tanfolyamon az a hallgató, aki 2015. szeptember 4-ig leadja jelentkezését és befizeti a teljes tandíjat (4 modul).
Kedvezményes tandíj: 317 500 Ft

3) 35 560 Ft
kedvezménnyel vehet rész a tanfolyamon az a hallgató, aki Tőzsdei Szakvizsga Felkészítőn részt vett hallgató* ajánlásával iratkozik be a tanfolyam 3 moduljára (Közgazdaságtan, Értékpapírszámtan, Szabályzat), és 2015. október 22-ig befizeti a teljes tandíjat (3 modul).
Kedvezményes tandíj: 250 190 Ft

4) 19 050 Ft
kedvezménnyel vehet rész a tanfolyamon az a hallgató, aki értékpapír-ügyintézői jogi vizsgával már rendelkezik, 2015. október 22-ig leadja jelentkezését 3 modulra (Közgazdaságtan, Értékpapírszámtan, Szabályzat), és befizeti a teljes tandíjat.
Kedvezményes tandíj: 266 700 Ft

* Legalább 3 befizetett modul esetén

 

 Tandíjkedvezmények végzett hallgatóink részére:  

Azok a Tőzsdei Szakvizsga Felkészítőn részt vett hallgatók*, akiknek ajánlásával iratkozik be új hallgató a 2015/2016-ös programra (3 vagy 4 modulra) és a teljes tandíjat – 4 modulra jelentkezés esetén – 2015. szeptember 4-ig, – 3 modulra jelentkezés esetén 2015. október 22-ig befizeti, a következő kedvezmények egyikével élhetnek:

1) Határidős piaci vizsgát tehetnek díjmentesen**

2) Opciós piaci vizsgát tehetnek bruttó 15 875 Ft kedvezménnyel**

3) A Tőzsdei Szakvizsga 1 moduljából díjmentesen pótvizsgát tehet.

4) Határidős piaci vagy Opciós piaci tanfolyam díjából bruttó 15 875 Ft kedvezményt biztosítunk.

5) A Brókerképző Alapítvány által forgalmazott könyvek közül 15 875 Ft értékben választhatnak***


* Legalább 3 befizetett modul esetén

** Az ajánlat 1 vizsgaalkalomra vonatkozik

*** Damodaran: Befektetések értékelése, dr. Tomori Erika: Értékpapírjog és a tőkepiac szabályozása, Száz János: Devizaopciók és részvényopciók árazása, Száz János-Juhász Péter: Pénzügyi számítások


Az ajánlólap letölthető innen: Ajánló lap letöltése
 

Képesítés:

Tőzsdei Szakvizsgát lehet tenni (Tőzsdei Szakvizsga Bizonyítványt kapnak, ha sikeresen levizsgáznak a négy alapmodulból)

Határidős piac vizsgát lehet tenni (Határidős piaci vizsga igazolást kapnak, akik a vizsgán megfelelt minősítést érnek el)